‘Belastingscan’ voorkomt onnodige aanslagen.

Beoordelen van belasting aanslagen zijn voor veel, niet fiscalisten, een moeilijk en lastig te doorgronden  onderwerp. Soms word je geconfronteerd met vervelende verrassingen waar je geen rekening mee had gehouden.

Recent spraken wij diverse bankadviseurs.  Zij vertelden over de ervaringen bij het financieren van huisartsen, bij aankoop of uitbreiding van de praktijk.

Een van de belangrijkste tips die ze aan huisartsen geven is: “Laat je op zijn minst goed adviseren op fiscaal gebied”.

Ze vertelden ons dat huisartsen veel ellende kunnen voorkomen als ze, bij veranderingen binnen hun praktijkomstandigheden, advies van fiscalisten vragen.

Er kunnen vragen leven als:

  • Heeft de accountant wel overal aan gedacht?
  • Is die investeringsaftrek wel goed ingediend?
  • Krijgen we straks nog een extra aanslag, omdat we een meevaller hebben gehad?
  • Hoe liggen de juridische verhoudingen bij deelnemingen in een maatschap.
  • Wat gebeurt er als je moet afrekenen met de fiscus na beëindiging van de praktijk?

Allemaal ingewikkelde vraagstukken. Het advies van de banken is: laat je niet verassen en vraag gedegen advies aan een goed aangeschreven fiscaal juridisch adviesbureau. Specialistisch advies kan veel opleveren.


‘Laat je op zijn minst goed adviseren op fiscaal gebied bij veranderingen binnen de praktijkomstandigheden’ 

Fiscaal juridische problematiek vergt specialistische kennis. Goedkoop advies kan je in deze gevallen zeker duur komen te staan. Omdat huisartsen over het algemeen leken zijn op fiscaal juridisch gebied is het goed dat ze nu via Medichain een gefundeerd advies kunnen krijgen van een gespecialiseerd fiscaal juridisch bureau. Accountants zijn daar over het algemeen minder goed in.

De belastingscan voor praktijk en privé:

Bovengenoemde vragen kunnen ervoor zorgen dat je niet zeker van je zaak bent op het gebied van belastingverplichtingen. Wij hebben daarom samen met twee vooruitstrevende fiscaal juristen een mooi product voor praktijkhoudende huisartsen bedacht:

Dit noemen we de belastingscan: Hierbij wordt je fiscale positie voor zowel de praktijk- als de privé aangiften doorgelicht.

Wanneer je van de accountant de berekening van een belastingaangifte ontvangt, kan je deze ook laten scannen door onze fiscaal juristen. Zij beoordelen en verzorgen alle soorten van belastingaangiften. Van eenmanszaak en privé tot BV’s en maatschappen.


De belastingscan zorg ter voor dat je niet achteraf geconfronteerd wordt met onverwachte aanslagen.

Enkele voorbeelden waarbij fiscaal advies belangrijk kan zijn.

  • De Belasting scan:

Voor  € 500,- (excl. BTW) wordt een volledige scan verricht voor zowel de zakelijke- als der privé belastingaangiften. Na deze scan weet je zeker dat je niet teveel belasting betaalt. Jouw aangifte wordt daarvoor volledig in orde gemaakt en dan weet je zeker dat je geen narigheid meer hoeft te verwachten.

  • Starten van een nieuwe praktijk of overname van een bestaande praktijk.

Je bent volledig in beslag genomen door alle organisatorische zaken rond de start van een nieuwe praktijk. Daarbij moet je investeren en moet er een financiering worden geregeld. Hierbij komen veel fiscaal-juridische vraagstukken aan bod, die niet iedere accountant paraat heeft. Met een fiscaal-juridische check kun je problemen achteraf voorkomen.

  • Overdracht van de praktijk:

Bij overdracht van jouw praktijk komen vaak ingewikkelde belastingvraagstukken om de hoek kijken. Zorg ervoor dat je hier geen open eindjes laat bestaan door het proces mede te laten begeleiden door een fiscaal jurist. Het kan je veel geld besparen.

  • Fiscale begeleiding bij dissociatie:

Bij conflicten binnen een associatie of maatschap is het van groot belang om je te laten bijstaan door ervaren mensen met kennis van zaken op het gebied van fiscaal recht. Dit kan hoge aanslagen en veel ellende voorkomen.

  • BTW plicht bij personeel.

Voorkom BTW plicht bij het samenwerking met een gedetacheerde POH-GGZ of POH-Somatiek. Onze fiscaal juristen hebben ervaring met het opzetten van samenwerkingsverbanden en kunnen huisartsen en zorggroepen helpen met het opzetten van een constructie zodat wordt voorkomen dat er achteraf toch een BTW plicht blijkt te bestaan.


Fiscaal juristen Jan Vink en Giel Stomphorst weten precies waar ze het over hebben.

 

 

Geplaatst in Financieel, Fiscaal, Geen categorie, Management, Organisatie, Uitgelicht-homepage, Zorggroep.